Er du parat til en mobil baby?

Nej, overskriften henviser ikke til ”babys første smartphone”. Den drejer sig i stedet om, når din baby begynder at bevæge sig rundt i hjemmet. I starten er der ikke meget fart over feltet, og din guldklump er nem at holde styr på. Men efterhånden går det stærk, efterhånden som motorikken mestres og selvtilliden styrkes.

Man må kravle før man kan gå

I starten bevæger det lille menneske sig rundt på alle fire. Det kan give særlige udfordringer, blandt andet for knæene. Hvis du vil beskytte både barnet og dets tøj, er det oplagt at anskaffe kravlebukser, der er specielt designet til at kravle rundt i. Kravlebukserne er således forsynet med skridsikre gummidutter på knæene, der gør det nemmere og mere behageligt for baby at kravle rundt, ikke mindst på trægulve og lignende. Har dit hjem meget hårde gulve, kan du eventuelt købe et stort tæppe, specifikt til baby at lege og kravle på. Forvent dog ikke, at poden holder sig ”inden for rammerne”. Eventyrlysten melder sig nemlig, og så skal der udforskes.

Se dit hjem i babyhøjde 

Det bliver nødvendigt at børnesikre dit hjem, når poden for alvor bliver mobil. Du kan finde masser af gode råd på internettet, men start med at lægge dig ned på gulvet for at se hjemmet fra babys synsvinkel. Hvad kan barnet kan få fat i eller finde spændende at undersøge? Vær især opmærksom på ledninger, elstik og skarpe kanter. Og husk støvsugning – nullermænd er trælse af kravle rundt mellem.