Klatrestativer: Motoriske udfordringer og turbo på fantasien

Små børn skal udvikle deres motorik. Der er også mange andre ting, der skal udvikles: sanser, kognitive, sociale og emotionelle funktioner, fantasi, evnen til at træffe beslutninger og meget mere. Det er nærmest uoverskueligt, ikke sandt?

Det er faktisk muligt at give dit barn de bedste forudsætninger for at udvikle sig, for tingene hænger sammen. Vi mennesker er ikke bare en samling enkelte bestanddele, der fungerer mere eller mindre uafhængigt af hinanden. Vi er derimod en sammenhængende helhed, der er mere end summen af de enkelte bestanddele. Det betyder, at når eksempelvis motorikken udvikles og stimuleres, følger mange af de andre funktioner med.

Hvis du vil give dit barn de bedste forudsætninger for en god motorik, er et klatrestativ et glimrende valg til små børn i aldersgruppen 6 måneder til 4 år – og i mange tilfælde op til 7-årsalderen.

Møbel, legetøj og meget mere

Et klatrestativ er en kombination af børnemøbel og legetøj. Klatrestativet “Anthon”, som er designet af Hemmingsen Kids er udviklet ud fra Montessoris pædagogik. Det er derfor designet, så børns sanser, motorik og intellekt bliver udfordret. Børnenes selvstændighed og evne til selvaktivering bliver stimuleret, hvilket tilstræber at styrke barnets udvikling gennem uafhængig aktivitet.

Et lille barn kan ofte finde på flere sjove måder at bruge et klatrestativ på, end de fleste voksne er i stand til at forestille sig. Og mulighederne bliver endnu flere, når stativet kombineres med en klatrebue. Hos Hemmingsen Kids har de en udgave med navnet ”Luna”.

Succesoplevelser medfører selvtillid

Klatrestativer giver børn udfordringer. Det betyder, at leg på, med og omkring et klatrestativ udvikler og træner ikke blot deres motorik, men også deres kognitive funktioner og deres evne til at håndtere udfordringer. Når barnet har gennemført et projekt som bestigningen af det “bjerg”, klatrestativet er i et lille barns øjne, har hun eller han haft en succesoplevelse. Det vil styrke selvtilliden og bringe meget andet godt med sig.

Der bliver sat turbo på fantasien, når børnene kan lege frit. Fantasien kommer til udtryk i fysisk leg, hvilket er en positiv ting. I disse tider har selv ganske små børn meget ofte en skærm i hænderne i stedet for at lege fysisk, og derfor kan det rette legetøj hjælpe dem i gang.

Klatrebuen og -stativet kan kombineres til en forhindringsbane, og den kombinerede rutsjebane og stige, der følger med stativet, kan også bruges sammen med klatrebuen.